Zwangerschap

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je aanmelden in de praktijk. Dit kan telefonisch of via het aanmeldformulier op de website.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak zullen we kennis maken met elkaar. Wij horen graag wat jij van de begeleiding verwacht en wat je wensen zijn. Daarnaast brengen we samen je gezondheid, eventuele vorige zwangerschappen en/of bevallingen en je leefstijl in kaart. Ook bespreken we graag met je welke onderzoeken er mogelijk zijn in de zwangerschap. Denk hierbij aan bloedonderzoek, echoscopisch onderzoek en prenatele screening; NIPT, 13-weken-echo en 20-weken-echo.

Indien je dit wenst, kan bij deze eerste afspraak ook een eerste echo worden gemaakt.

Vervolgconsult

Tijdens de afspraken die volgen horen we graag hoe het met je gaat, welke vragen je hebt en er is ruimte voor de controles. Er is altijd voldoende tijd om onderwerpen die je bezig houden te bespreken. Elke afspraak duurt 45-60 minuten.

Gemiddeld zien we elkaar zo’n 12 keer in de zwangerschap. Vind je het fijner net wat meer controles te hebben of heb je er liever minder, dan horen we dat graag!

Interessante websites