Emmy

Emmy Wondergem

Mijn naam is Emmy Wondergem, geboren en getogen in het mooie Zeeland. Ik woon mijn hele leven al in Ritthem, een dorpje vlak bij de praktijk in Nieuw- en st. Joosland. Voor mijn studie heb ik enkel 2 jaar in Antwerpen gewoond, maar zelfs toen reisde ik ieder weekend terug naar Zeeland. Zo ben ik er achter gekomen dat de grote steden hélemaal niks voor mij zijn. 

 In 2017 begon ik de combinatie opleiding Verpleeg- en Verloskunde aan de Hogeschool Zeeland. Hierbij heb ik eind 2022 mijn verloskundig diploma behaald in Antwerpen en begin 2023 mijn verpleegkundig diploma. Deze opleiding is voor mij een pittige periode geweest met wat bloed, veel vruchtwater en soms ook wel tranen (zowel van geluk als verdriet), maar het heeft zijn vruchten afgeworpen!

Tijdens mijn studie heb ik mijn scriptie met behulp van Judith geschreven en behaald! Hierna heb ik in de zomermaanden mee gelopen bij de praktijk in afwachting van mijn diploma. Na mijn laatste jaar verpleegkunde kwam ik weer terug om meer ervaring op te doen, en zo doende ben ik blijven plakken bij praktijk Evita. Het was even schakelen van een hele medische instelling vanuit de opleiding naar een open en vrije instelling van een caseload praktijk….maar wat past dit goed bij mij en wat heb ik het naar mijn zin! 

Hoewel het fijn is dat het leren voor mijn diploma klaar is, ga ik binnenkort toch weer de schoolbanken in om me te verdiepen in anticonceptie, zodat we vanuit de praktijk ook anticonceptiezorg kunnen gaan aanbieden.
 
Wanneer ik niet met verloskunde bezig ben, ben ik vaak te vinden op het sportveld in ons dorp. Korfballen doe ik al heel mijn leven en ondanks dat het even wat organisatie zal vragen, blijf ik dit met heel veel liefde doen. Ik ben een hele bezige bij en grijp graag een uitdaging aan. Mocht ik toch echt een moment van ontspanning nodig hebben, duik ik graag in een goed boek of ga ik wat leuks doen met vrienden.