Moedercirkel

‘It takes a village to raise a child’

Het is een bekende uitspraak uit de Afrikaanse cultuur. Het maakt duidelijk dat in een dorp of stam iedereen zich over elkaar en de kinderen ontfermt. Zo bouw je samen een sterke gemeenschap en vind je verbinding met elkaar.

De moedercirkel is een manier om een stukje van zo’n stam te ervaren. Als moeders kom je samen, praat je over een vooraf gekozen thema (wat vaak ontstaat vanuit een bijeenkomst die eerder plaatsvond) en zoek je verbinding met anderen door ervaringen te delen en vragen te stellen aan moeders die deze vragen meestal allemaal herkennen. Sommige bijeenkomsten sluit er een gast aan om nog meer verdieping met elkaar te zoeken.

Elke (aanstaande) moeder mag aansluiten. Dus ben je zwanger, net bevallen of heb je al oudere kinderen? Je bent heel erg welkom om jouw ervaringen te delen en samen een stukje stam te bouwen met elkaar.

Lijkt jou dit ook fijn? Meld je dan aan voor (één van) de bijeenkomsten door hieronder je voorkeur aan te geven en op de aanmeldknop te duwen. Je hoeft niet bij ons begeleiding te hebben (gehad).

Omdat we vinden dat de moedercirkel toegankelijk moet zijn voor iedereen, zitten er geen kosten aan je aanwezigheid verbonden! Elke avond zal er genoeg drinken en lekkers zijn. Kinderen tot een leeftijd van 6 maanden mogen natuurlijk meekomen.

Locatie: De Kunstwei, Perponcherpolderweg 1, 4471 RX, Wolphaartsdijk.

Elke avond een ander thema centraal!

Donderdag 29 september is het thema ‘voeding‘ in de breedste zin van het woord. Zowel lichamelijke als mentale voeding zijn belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Van vragen als: ‘Hoe voorkom je strijd aan tafel tijdens het eten?’ tot ‘Wat heb jij nodig om jezelf mentaal te voeden?’ komen aan de orde tijdens deze avond. Lekker veelzijdig en uitdagend om over in gesprek te gaan!

De thema’s van de hierop volgende avonden worden later bekend gemaakt. Hou de website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ja, ik kom graag naar de volgende bijeenkomst(en):