Moedercirkel

‘It takes a village to raise a child’

Het is een bekende uitspraak uit de Afrikaanse cultuur. Het maakt duidelijk dat in een dorp of stam iedereen zich over elkaar en de kinderen ontfermt. Zo bouw je samen een sterke gemeenschap en vind je verbinding met elkaar.

De moedercirkel is een manier om een stukje van zo’n stam te ervaren. Als moeders kom je samen, praat je over een vooraf gekozen thema (wat vaak ontstaat vanuit een bijeenkomst die eerder plaatsvond) en zoek je verbinding met anderen door ervaringen te delen en vragen te stellen aan moeders die deze vragen meestal allemaal herkennen. Sommige bijeenkomsten sluit er een gast aan om nog meer verdieping met elkaar te zoeken.

Elke (aanstaande) moeder mag aansluiten. Dus ben je zwanger, net bevallen of heb je al oudere kinderen? Je bent heel erg welkom om jouw ervaringen te delen en samen een stukje stam te bouwen met elkaar.

Lijkt jou dit ook fijn? Meld je dan aan voor (één van) de bijeenkomsten door hieronder je voorkeur aan te geven en op de aanmeldknop te duwen. Je hoeft niet bij ons begeleiding te hebben (gehad).

Omdat we vinden dat de moedercirkel toegankelijk moet zijn voor iedereen, zitten er geen kosten aan je aanwezigheid verbonden!

Elke avond zal er genoeg drinken en lekkers zijn. Kinderen tot een leeftijd van 6 maanden mogen natuurlijk meekomen.

Locatie: De Kunstwei, Perponcherpolderweg 1, 4471 RX, Wolphaartsdijk.

Op 20 mei is het thema ‘loslaten’. Met elkaar ontdekken wat het is, hoe het voelt en hoe je dit liefdevol kunt doen. Je hele leven staat bol van deze momenten (veelal gaat het dan al snel over dagelijkse dingen, zorgen of angst), maar als we even toespitsen op moederschap kun je denken aan de controle loslaten in je zwangerschap, heel concreet loslaten van het kind in jouw buik tijdens de geboorte en het loslaten van je kind als het ouder wordt. Of is het geen loslaten, maar toegeven aan iets nieuws?

Op 24 juni is het thema ‘lief zijn’. Hoe doe je dat eigenlijk? Voor wie wil je lief zijn, voor wie moet je lief zijn? Wat levert het je op? Het moederschap vraagt om zachtheid op veel gebieden en samen gaan we op ontdekking over het ‘hoe en waarom’.

Ja, ik kom graag naar de volgende bijeenkomst(en):