Over mij

Mijn naam is Judith Groeneweg, 34 jaar, verloskundige, getrouwd met Rogier en moeder van drie zonen: Ruben, Aron en Samuel. Ik ben geboren in Zierikzee en opgegroeid in Nieuwerkerk. Dit maakt mij een geboren en getogen Zeeuwse!

In 2004 begon ik de opleiding tot verpleegkundige in Breda, maar in 2006 besloot ik mijn hart te volgen: ik startte de opleiding tot verloskundige. Nooit heb ik daar enig moment spijt van gehad! In 2010 haalde ik mijn diploma aan de Verloskunde Academie Rotterdam en kon ik aan de slag. Bijna 8 jaar heb ik gewerkt in een fijne, kleinschalige praktijk in Hoogvliet. Toen onze kinderen geboren werden groeide het verlangen naar Zeeland en zo kwamen we half 2018 in Kapelle terecht. Hier werkte ik tijdelijk bij een grotere groepspraktijk.

Toen werd ik opnieuw zwanger. Na de zwangerschap heb ik de tijd genomen voor mijn gezin en herstel. Dat gaf me ook meteen de tijd om na te denken over hoe ik écht wilde werken als verloskundige. Vanuit mijn wens om met een natuurlijke kijk, mét tijd én aandacht te begeleiden ontstond Verloskundigenpraktijk Evita!

In de afgelopen jaren heb ik me heel wat mogen verdiepen. Zo ben ik sinds 2015 basis-echoscopist, al jaren consulent voor wasbare luiers en volgde ik verschillende cursussen, waaronder: de badbevalling, Mind-in-Labor, het CTG, het klieven van de tongriem, anticonceptie en stagewerkbegeleiding. Momenteel volg ik een studie voetreflexologie.

In mijn vrije tijd ben ik natuurlijk veel in de weer met onze kinderen. Mijn ontspanning vind ik in een goed gesprek met vrienden, onder het genot van een flinke bak thee of lekkere wandeling. Ook brei en haak ik graag en kruip ik af en toe achter de naaimachine!