Praktijkvisie

Zwangerschap en geboorte zijn natuurlijke processen die zowel lichamelijk als psychisch veranderingen met zich meebrengen. Iedereen beleeft dit anders en elke beleving brengt eigen vragen en wensen met zich mee.

Zwanger in het geheel
Wij zien de zwangerschap niet als losstaand gegeven, maar als een onderdeel van jouw persoonlijke levensreis. Dat betekent dat we veel oog hebben voor het geheel, waarbij juist jouw autonomie centraler komt te staan. Jij bent namelijk naast zwanger nog zoveel meer. Je hebt (al dan niet) een baan, een gezin, een passie, een levenswijze en dierbaren naast je. Dat hoort ook allemaal bij jou. Alles is verbonden en verweven met elkaar en speelt een rol in de periode die nu voor je ligt.

Rust, aandacht en vertrouwen
Wij geloven dat rust, aandacht en vertrouwen aan de basis liggen van een positieve beleving, ongeacht of er medische ondersteuning nodig is. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij de keuzes maakt die bij je passen. De tijd krijgen biedt ruimte om te ontdekken wat voor jou belangrijk is en om je vragen en zorgen bespreekbaar te maken. We hebben uitgebreid de tijd om je te counselen. Dat wil zeggen dat we je volledig informeren en dat je wordt aangemoedigd om met de kennis die jij hebt en de kennis die wij delen een weloverwogen keuze te maken. 

Onze rol
Wij zijn er om je te ondersteunen, te informeren en het vertrouwen te geven dat jij nodig hebt om in je kracht te zijn en blijven. Daarnaast zetten wij graag onze kennis en ervaring in om jou zo compleet mogelijk te begeleiden tijdens jouw weg naar ouderschap. We passen ons hierin aan, zodat de begeleiding past bij jouw wensen.

Toegankelijkheid
Onze manier van zorgverlening willen we graag laagdrempelig toegankelijk houden voor iedereen. Daarom hebben we ervoor gekozen om geen extra bijdrage te vragen voor de extra tijd en begeleiding die we geven naast de reguliere zorg. Voel je zelf meer financiële ruimte, dan sta je vrij om ons een schenking te doen. Dit kan op rekeningnummer NL32INGB0006483312 onder vermelding van ‘vrije schenking’.