Werkwijze

~ jouw wensen zijn het uitgangspunt van onze begeleiding ~

Zwangerschap

In de zwangerschap hoor je welke twee verloskundigen jou zullen begeleiding gedurende de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Heb jij een voorkeur voor één van de twee teams? Geef dit dan gerust even aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Tijdens de controles nemen we graag de tijd voor je om je te leren kennen, omdat we geloven dat vertrouwen in elkaar één van de pijlers is voor een goed verloop van zwangerschap en bevalling. Om samen te bouwen aan deze vertrouwensband hebben onze afspraken een standaard tijd van 30 tot 60 minuten. In deze tijd is er de ruimte voor medische controles, maar daarnaast ook voor onder andere de gesprekken over jou, keuzes waar je voor komt te staan en de aankomende bevalling.
De meeste zwangeren komen ongeveer 12 keer op controle. Is jouw wens juist meer of minder controles te hebben, voel je dan vrij dit met ons te bespreken.

Bevalling

Gedurende de bevalling bieden wij continue begeleiding vanaf het moment dat jij dat prettig vindt. Ook na de geboorte blijven wij nog een aantal uren om te zien hoe het met jullie gaat. Tijdens de bevalling bieden we ondersteuning op gebied van fysieke houdingen, maar ook zijn we er als je mentaal deze ondersteuning kunt gebruiken.
We bieden ook begeleiding (doulazorg) als je vooraf al weet dat de bevalling onder begeleiding van de gynaecoloog zal plaatsvinden. Hiervoor geldt een aanvullend tarief, zie tarieven

Na de bevalling

Ook na de bevalling komen we nog een aantal keren bij je op bezoek. We houden de medische kant in de gaten, maar kijken ook mee hoe de eerste dagen/weken van het ouderschap verlopen. We kunnen ondersteuning bieden bij de borstvoeding, warmtezorg en andere vragen die je tegenkomt.
Na 6 – 8 weken kom je nog een keer op de praktijk om samen terug te kijken op de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode van het ouderschap. Daarna sluiten we de begeleiding af.

Moedergroep

Elke maand is er een moedergroep om samen te komen met andere kersverse- en ervaren moeders om te delen in het ouderschap. Tijdens elke avond zal een host aanwezig zijn en is er aandacht voor een thema wat vooraf bekend wordt gemaakt. Meer informatie vindt je hier over op de pagina ‘moedergroep‘.

Kennismaking

Als je het fijn vindt om eerst kennis te maken met één van de verloskundigen van de praktijk, ben je daar natuurlijk van harte welkom voor. Je kunt dan ervaren of er een klik is en eventuele vragen vooraf al stellen. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kun je aanvragen via het contactformulier

Kosten

De kosten voor onze begeleiding worden volledig vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Wij willen heel graag dat onze zorg voor iedereen toegankelijk is en daarom vragen wij geen eigen bijdrage voor de extra tijd en zorg die we bieden. Zo blijft onze begeleiding laagdrempelig bereikbaar voor iedereen. 
Voel je zelf meer financiële ruimte, dan sta je vrij om ons een schenking te doen. Dit kan op rekeningnummer NL32INGB0006483312 onder vermelding van ‘vrije schenking aan Praktijk Evita’. Hiermee ondersteun je dat onze zorg toegankelijk blijft voor iedereen die dat wilt.

Werkgebied

We houden ontzettend van rust en ruimte en dat vinden we in Zeeland meer dan genoeg. Toch kan het zijn dat je verder bij de praktijk vandaan woont, maar je toch zou willen weten of je onze begeleiding kunt ontvangen. Neem dan even contact op via het ‘contactformulier’ op deze website. Dan kunnen we in overleg kijken naar de mogelijkheden. Er gelden soms aanvullende tarieven voor onze zorg, zie hiervoor ‘tarieven‘. 

Je eigen, vaste team van twee verloskundigen

Wij werken bewust in een team van twee verloskundigen, die je beiden in de zwangerschap leert kennen. Hiermee zijn we minder kwetsbaar bij afwezigheid en beter belastbaar. Daarnaast zie jij altijd een bekend gezicht, want we vangen elkaar op bij ziekte, scholingen en vakanties en werken dus niet met een waarnemer als één van ons afwezig is. Dit betekent dat wij in een vakantieperiode minder zwangeren aannemen.

Tijdens de controles is volop ruimte om beide verloskundigen goed te leren kennen. Mocht je toch voorkeur hebben voor begeleiding door slechts één van ons, bespreek dit dan tijdens de eerste afspraak.