Werkwijze

jouw wensen zijn het uitgangspunt van onze begeleiding

Caseload verloskunde is een concept dat vanuit Nieuw-Zeeland zijn weg vindt richting de westerse wereld. Bij deze vorm van verloskundige begeleiding is het uitgangspunt kleinschalige zorg, vanuit een klein team verloskundigen of zelfs slechts één verloskundige. 

Jouw wensen zijn altijd het uitgangspunt voor onze begeleiding. Om persoonlijke en afgestemde begeleiding te kunnen geven, vinden wij het fijn en belangrijk om je zo goed mogelijk te leren kennen. Naast zwanger ben je tenslotte nog veel meer, namelijk: jezelf! Jezelf met je eigen leven, (eventueel) gezin, werk en passies. Samen met jouw ervaringen en visie maakt dit wie jij bent. Deze manier van werken heet ook wel women-centered-care. Om er echt voor je te zijn is tijd nodig en daarom begeleiden wij slechts een beperkt aantal zwangeren tegelijk in de praktijk.

Kleinschalige, persoonlijke zorg heeft nog een mooi voordeel: uit onderzoek is gebleken dat de uitkomst van de zwangerschap positief beïnvloed wordt. Er is grotere tevredenheid over de periode van zwangerschap en bevalling, er zijn minder verwijzingen naar de gynaecoloog en minder medische ingrepen tijdens de bevalling.

Je eigen, vaste team van twee verloskundigen

Wij werken bewust in een team van twee verloskundigen, die je beiden in de zwangerschap leert kennen. Hiermee zijn we minder kwetsbaar bij afwezigheid en beter belastbaar. Daarnaast zie jij altijd een bekend gezicht, want we vangen elkaar op bij ziekte, scholingen en vakanties en werken dus niet met een waarnemer als één van ons afwezig is. Dit betekent dat wij in een vakantieperiode minder zwangeren aannemen.

Tijdens de controles is volop ruimte om beide verloskundigen goed te leren kennen. Mocht je toch voorkeur hebben voor begeleiding door slechts één van ons, kunnen we altijd samen kijken naar de mogelijkheden.

Praktische informatie