Bevalling

In de zwangerschap leef je toe naar de geboorte van je kind. Een mooie, maar misschien ook wel spannende gebeurtenis. Er is voldoende tijd om je voor te bereiden door je in te lezen, na te denken over wat jij belangrijk vindt en alle vragen te stellen die je hebt. Zo zorg je ervoor dat je ontspannen en vol vertrouwen de bevalling tegemoet kunt gaan. Ook tijdens de bevalling geldt: jij hebt de regie!

Geboorteplan

In een geboorteplan maak je kenbaar wat jij belangrijk vindt tijdens de bevalling. Door het schrijven van een geboorteplan duik je heel bewust in jouw wensenlijst. Denk hierbij aan: waar je wilt bevallen, manieren waarop jij kunt ontspannen, welke interventies je wel/niet zou willen, wat je wilt in geval van een medische indicatie (bijvoorbeeld na 42 weken zwangerschap) en wie er aanwezig mogen zijn. Ook kun je alvast nadenken en informatie inwinnen over de voeding die je zou willen geven. Wij helpen je hier graag bij.

Thuis of ziekenhuis

Je hebt in Nederland het recht om zelf te bepalen waar je bevalt. Het belangrijkste aan de plaats van je bevalling, is dat jij je op die plek veilig en vertrouwt voelt. Op die manier zal je meer ontspannen zijn en dat heeft een positief effect op het verloop van de bevalling.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt: wij zijn er vanaf het moment dat jij dat nodig vindt en bieden continue begeleiding.

Baringshoudingen

Er zijn veel verschillende manieren en houdingen om te bevallen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: bevallen in bad, op de baarkruk, op handen en knieƫn, liggend op je rug of zij, of staande. Met de meeste houdingen heb ik inmiddels ruimschoots ervaring.

Interessante websites

Foto’s gemaakt door JoannePriscilla Fotografie