cursusaanbod

Zeeuws baren
~ met je voeten in de klei ~

Dé cursus waarin jij zelf bepaalt waar het over gaat!

We gaan met elkaar in gesprek over één van de ‘hot topics’ van jouw zwangerschap: de bevalling. We werken vanuit de visie dat we passende informatie willen geven en dus heb jij als deelnemer invloed op de inhoud van de avond. Jouw vragen, zorgen en (positieve) energie zijn de basis van de gesprekken die deze avond zullen volgen. 

Natuurlijk word je in ieder geval theoretische toegerust over het proces van de geboorte van jouw kind: Welke hormonen spelen een rol? Wat gebeurt er allemaal? Wat is een ‘normaal verloop’? Wat zijn redenen waarom het gaat zoals het gaat? Hoe kun jij zelf invloed hebben op het proces? 

Aan bod komt sowieso hoe jouw ideale geboorte eruit zou zien en wat jij nodig hebt aan ondersteuning: Wat is de rol van jouw partner? Wie zit er nog meer in jouw geboorteteam? Welke situaties beïnvloeden jouw geboorteplan? Wat als het proces anders gaat dan verwacht? Waar moet je dan aan denken? Wat kan er allemaal nog wél? Hoe houd jij zelf de regie en blijf je trouw aan je gevoel?

Met en van elkaar leren staat deze avond centraal, want het maakt niet uit of je al eerder bent bevallen of dit voor het eerst mag gaan beleven. Iedereen heeft vragen, zorgen en kennis die gedeeld mag worden en waar je anderen mee kunt ondersteunen. Juist de kennis die je zelf in huis hebt kun je gebruiken om jezelf en anderen voor te bereiden op de geboortereis die eraan komt.

Aan het einde van deze avond heb jij inzicht in het proces van geboorte, wie en wat je hierbij nodig hebt, wat de rol van jouw partner zal zijn en hoe je regie kunt behouden in elke situatie.

Zeeuws zogen
~ met de borst of met de fles ~

De voedingsperiode is een bijzondere tijd en vraagt om aandacht.

Wanneer je deze avond aansluit mag je ook al je kennis, vragen en zorgen delen. Juist de vragen die leven zorgen voor een fijne input voor de invulling van de avond. Zowel vragen over de fles als over de borst zijn meer dan welkom. Voornamelijk zal de avond inzoomen op borstvoeding.

Je wordt theoretisch toegerust over alle lichamelijke veranderingen, de voorbereiding in de zwangerschap en de start van de borstvoedingstijd. Hoe lang of kort je avontuur ook duurt, het is goed om kennis te hebben van zaken die op je af kunnen komen: Hoe werken die borsten eigenlijk? Hoe komt de productie op gang? Wat als dit juist niet zo makkelijk gaat? Wat kan ik verwachten van de kraamzorg en de verloskundige? Hoe kan mijn omgeving mij ondersteunen?

Aan bod komen sowieso de verschillende manieren om borstvoeding te geven, voeden op verzoek, mogelijke hobbels die je kunt tegenkomen en tips om deze hobbels in liefde te nemen.

Aan het einde van deze avond heb jij inzicht in het proces rondom het op gang komen van de borstvoeding, de verschillende houdingen en hoe jouw partner je kan ondersteunen. 

Deze avond wordt verzorgd door Sara Becht, verloskundige en eigenaar van ‘alles over je bevalling’.
 

Zeeuws uitbuiken
~ met je voeten omhoog ~

Na de geboorte begint het pas en soms vergeten we dat een beetje….

Ook voor deze avond geldt dat je zelf als deelnemer de input levert voor de gesprekken die we met elkaar zullen hebben, zo sluit ook deze avond perfect aan. In dit geval gaat het over de periode die voor je ligt na de geboorte: de kraamperiode en de start van het ouderschap. Heb je daar al een voorstelling van eigenlijk? 

Je wordt theoretisch toegerust in alle veranderingen die plaatsvinden in de eerste weken na de geboorte: Wat doen de hormonen? Wat kun je verwachten qua herstel? Hoe zit dat met hechting en hoe werkt dat voor partners? Wat doet de kraamzorg en wat doet je verloskundige nog in deze week? Wat zijn ‘must-knows’ over de zorg voor je kind?

Aan bod komt sowieso hoe jouw ideale kraamperiode eruit ziet en wat jij nodig hebt aan ondersteuning: Wat is jouw nieuwe rol? Waar liggen prioriteiten? Hoe zit dat met voeding voor ouders en kind? Wat doe je met de visite?

De kracht van samen in gesprek is dat je misschien wel dingen hoort waar je eerder nooit over nagedacht had! Centraal staat het delen van kennis, ervaring en ruimte om al je vragen te stellen over deze bijzondere periode. 

Aan het einde van deze avond heb jij inzicht in het proces ná de geboorte, wie en wat je nodig hebt in deze periode, wat de rol van jouw partner zal zijn en wat je belangrijk vindt in de zorg voor jou en jouw kind.

Data & locatie

 • 19 juli: zeeuws baren
 • 16 augustus: zeeuws uitbuiken
 • 20 september: zeeuws zogen
 • 18 oktober: zeeuws baren
 • 22 november: zeeuws uitbuiken
 • 20 december: zeeuws zogen

  De Kunstwei: het maanhuis
  Perponcherpolderweg 1
  4471RX Wolphaartsdijk

  Tijd: 19.30u – 22.00u

Aanmelden

Om je aan te melden voor (één van) de cursusavonden, kun je hieronder de desbetreffende datum afrekenen. Je betaalt via iDeal, ontvangt een factuur en wij ontvangen jouw aanmelding. Zo weten we dus precies wie we kunnen verwachten.

Kosten

 • 1 avond: 50 euro per koppel
 • 2 avonden: 95 euro per koppel (5% korting)
 • 3 avonden: 135 euro per koppel (10% korting)

 

LET OP: Ben je zelf (onverwacht) verhindert dan is het niet mogelijk om geld terug te ontvangen, maar dan geldt dat je mag wisselen van datum. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je jouw aanmelding wel minimaal 24uur van tevoren afmelden via info@praktijkevita.nl.

We zien er naar uit om je te ontmoeten op één van de inspirerende cursusavonden!

Extra informatie

Datum

Woensdag 19 juli: zeeuws baren, Woensdag 16 augustus: zeeuws uitbuiken, Woensdag 20 september: zeeuws zogen, Woensdag 18 oktober: zeeuws baren, Woensdag 22 november: zeeuws uitbuiken, Woensdag 20 december: zeeuws zogen, Woensdag 19 juli (baren) & woensdag 16 augustus (uitbuiken), Woensdag 18 oktober (baren) & woensdag 22 november (uitbuiken), Woensdag 19 juli (baren) & woensdag 16 augustus (uitbuiken) & woensdag 20 september (zogen), Woensdag 18 oktober (baren) & woensdag 22 november (uitbuiken) & 20 december (zogen)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cursusavonden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *