Ervaringen

“Geen oordeel, maar advies op het juiste moment, een luisterend oor en een vertrouwd gezicht; zo belangrijk”

“Hoewel Judith officieel niet mijn verloskundige was (ik woonde te ver weg en stond bij de gynaecoloog onder behandeling) vulde ze voor mij wel dat gat op wat viel toen ik enorm beroerd bleek te zijn de gehele zwangerschap, en vanuit het ziekenhuis niet veel steun hoefde te verwachten. Geen oordeel, maar advies op het juiste moment, een luisterend oor en een vertrouwd gezicht; zo belangrijk.

Met veel enthousiasme heb ik haar weg naar haar eigen praktijk van dichtbij mogen volgen, ik kan zien dat dit echt haar ‘kindje’ is, op haar manier, waarbij ze met volle overtuiging, liefdevol en daadkrachtig een verschil zal (blijven) maken voor al haar zwangeren (in spé).”

~ Irene van der Veen ~

“Weeënopwekkers, een ruggenprik en heel veel uren later zat ze nog steeds aan mijn zij, sprak mij moed in en legde uit wat er gebeurde”

“Judith is een verloskundige die vanuit haar hart werkt. Dat merk en voel je in alles. Ze stopt niet op het moment dat het protocol het voorschrijft, maar pas op het moment dat zij voelt dat ze klaar is. Dankzij haar heb ik positieve herinneringen aan mijn bevalling overgehouden, ook al was mijn bevalling absoluut niet makkelijk en verliep het niet volgens mijn wensen.

Ik wilde graag thuis bevallen en daar begonnen we ook, maar omdat de ontsluiting niet vorderde, besloten we naar het ziekenhuis te gaan. Normaal word je daar overgedragen aan de gynaecoloog en eindigt dan het contact met de verloskundige, maar Judith is bij ons gebleven tot het allerlaatste moment. En dat was lang. Heel lang. Weeënopwekkers, een ruggenprik en heel veel uren later zat ze nog steeds aan mijn zij, sprak mij moed in en legde uit wat er gebeurde, wat voor mij heel belangrijk was omdat het ziekenhuispersoneel niet goed met ons communiceerde en ik voor mijn gevoel in het duister tastte.

Zelfs tijdens de keizersnede heeft ze op ons gewacht en toen ik nog op de uitslaapkamer was, is ze bij mijn man en pasgeboren zoontje gebleven. Wat was ik dankbaar toen ik terugkwam om te zien dat ze mijn man instructies had gegeven mijn zoontje bij hem huid op huid te leggen (ze wist dat ik dit belangrijk vond). En wat was het fijn haar vertrouwde gezicht te zien en haar warme innige omhelzing te voelen. Mijn bevalling was een strijd en heeft best wat emotionele impact op mij en mijn man gehad, maar het is dankzij Judith dat ik nu toch met een glimlach en vol dankbaarheid kan terug kijken op die enerverende dag.”

~ Rebecca Kouijzer ~

“Het idee dat er een vertrouwd gezicht in de ruimte zou zijn en de warmte die zij van nature uitstraalt zorgden ervoor dat ik de bevalling ontspannen tegemoet kon gaan”

“Judith heeft de bevalling van onze dochter (5 jaar) en zoontje (3 jaar) begeleid. We zijn al sinds de studietijd bevriend. Toen Judith aanbood om de bevalling te begeleiden voelde dat direct heel goed. De oprechte betrokkenheid van Judith tijdens de zwangerschap, het idee dat er een vertrouwd gezicht in de ruimte zou zijn tijdens de bevalling en de warmte die zij van nature uitstraalt zorgden ervoor dat ik de bevalling ontspannen tegemoet kon gaan.

Hoewel er natuurlijk van alles anders kan lopen dan van tevoren bedacht, is er geen moment geweest waarop ik mij daarover zorgen heb gemaakt. Niet voor, en ook niet tijdens de bevalling. Ik denk dat dit komt door het vertrouwen dat ik had in het natuurlijke proces van bevallen en het vertrouwen in mijn eigen lijf. Ik had daarvan overigens allemaal geen flauw benul voordat ik zwanger raakte van onze dochter, dat is gekomen in gesprekken met Judith. Daarnaast was al heel snel duidelijk dat Judith adequaat wist om te gaan met iedere situatie tijdens de bevalling. Dat maakte het allemaal heel relaxed: wat er ook gebeurde: het zou wel goedkomen!

Alles bij elkaar was het heel fijn én bijzonder om deze gebeurtenissen met Judith te delen.”

~ Maartje Weijs ~

“Door Judith haar kalme, adequate en vriendelijke handelen heb ik geen moment het gevoel gehad dat het niet goed zou gaan.”

“Ik heb twee keer het genoegen gehad dat Judith mij tijdens mijn bevalling heeft bijgestaan.

Een maand voordat mijn dochter uitgerekend was, dacht ik last te hebben van oefenweeën. Mijn partner vertrouwde het echter niet helemaal en Judith zou even poolshoogte komen nemen. Het bleken dus geen oefenweeën te zijn, maar ik zat al op volledige ontsluiting. Ik mocht dus direct met een ambulance door naar het ziekenhuis. Dit scenario was absoluut nog niet door mijn hoofd gegaan, dus ik moest toch wel even slikken. Maar door Judith haar kalme, adequate en vriendelijke handelen heb ik geen moment het gevoel gehad dat het niet goed zou gaan. Ook in het ziekenhuis is ze bij ons gebleven.

Mijn zoon heb ik in het bijzijn van Judith, thuis in bad op de wereld mogen zetten. Dat was natuurlijk een hele andere ervaring, echt heel erg mooi en puur.”

~ Angelique Slikboer ~