Ervaringen

Charlot & Thierry

“Judith en Emmy zijn vanaf het begin van de zwangerschap tot na de bevalling zeer betrokken geweest bij ons. Heel fijn om, zeker bij een eerste kindje, zo intensief begeleid te worden. 
 
Bij elke afspraak werd er echt uitgebreid de tijd genomen voor de zwangerschap en voor mij als persoon. Daarnaast werd de juiste aandacht besteed aan onze eigen wensen. Toen ik bij 41 weken klaar was met de zwangerschap werd dit serieus genomen en kon ik op kort termijn doorgestuurd worden naar het ziekenhuis. Dit heb ik als heel prettig ervaren. Ik vond het altijd hartstikke gezellig om weer naar de controles te gaan en kijk heel erg fijn terug op de hele periode.”

Elbert & Janneke

“We vonden de begeleiding van Judith en Esther tijdens de zwangerschap erg fijn. Er werd naar onze wensen geluisterd, en er was ook ruimte om zorgen en angsten rondom zwangerschap en geboorte te bespreken.

Onze vragen werden deskundig beantwoord en er kwam altijd een duidelijke uitleg met de juiste verhouding tussen medische en menselijke argumenten. Kortom, we voelden ons gehoord! Hierdoor hebben we weloverwogen keuzes kunnen maken in vertrouwen.

We zijn ook erg blij met de begeleiding tijdens de bevalling en geboorte. Judith bewaarde de rust, maar wist tegelijkertijd precies de aansturing te geven die ik tijdens de uitdrijvingsfase (persfase) nodig had. Met als resultaat een prachtige watergeboorte van onze eerste zoon hier thuis in de woonkamer! Bedankt Judith en Esther!”

Sunna & Ivo

“Judith heeft enorm veel voor ons betekend. Ze werkt met veel aandacht en weet je in je kracht te zetten, ook als alles anders loopt dan gehoopt. Al aan het begin van mijn zwangerschap werd ik ziek en dit bleef ik tot aan de bevalling. Dankzij Judith kreeg ik geschikte medicatie, ik weet niet waar ik zou zijn geweest zonder. Ze heeft elke keer de tijd voor ons genomen, goed meegedacht en had ook oog voor wat het deed met mijn man. We zijn haar erg dankbaar. Ook toen de controles werden overgenomen door het ziekenhuis bleef Judith voor ons beschikbaar om mee te denken, dat was echt heel fijn. Als ik ooit weer een kindje verwacht zou ik niet anders dan bij Judith/Evita willen.”

Rebecca

“Judith is een verloskundige die vanuit haar hart werkt. Dat merk en voel je in alles. Ze stopt niet op het moment dat het protocol het voorschrijft, maar pas op het moment dat zij voelt dat ze klaar is. Dankzij haar heb ik positieve herinneringen aan mijn bevalling overgehouden, ook al was mijn bevalling absoluut niet makkelijk en verliep het niet volgens mijn wensen.

Ik wilde graag thuis bevallen en daar begonnen we ook, maar omdat de ontsluiting niet vorderde, besloten we naar het ziekenhuis te gaan. Normaal word je daar overgedragen aan de gynaecoloog en eindigt dan het contact met de verloskundige, maar Judith is bij ons gebleven tot het allerlaatste moment. En dat was lang. Heel lang. Weeënopwekkers, een ruggenprik en heel veel uren later zat ze nog steeds aan mijn zij, sprak mij moed in en legde uit wat er gebeurde, wat voor mij heel belangrijk was omdat het ziekenhuispersoneel niet goed met ons communiceerde en ik voor mijn gevoel in het duister tastte.

Zelfs tijdens de keizersnede heeft ze op ons gewacht en toen ik nog op de uitslaapkamer was, is ze bij mijn man en pasgeboren zoontje gebleven. Wat was ik dankbaar toen ik terugkwam om te zien dat ze mijn man instructies had gegeven mijn zoontje bij hem huid op huid te leggen (ze wist dat ik dit belangrijk vond). En wat was het fijn haar vertrouwde gezicht te zien en haar warme innige omhelzing te voelen. Mijn bevalling was een strijd en heeft best wat emotionele impact op mij en mijn man gehad, maar het is dankzij Judith dat ik nu toch met een glimlach en vol dankbaarheid kan terug kijken op die enerverende dag.”

Nikki & Thomas

“Net na de eerste echo rond 8 weken zijn we overgestapt naar Evita. Judith heeft ons met open armen ontvangen en respecteerde en ondersteunde onze visie op de zwangerschap en het vrouwelijk lichaam. Na een uitgebreide kennismaking gingen we vol vertrouwen dit avontuur aan met elkaar. Zo voelden we het ook echt: dat dit samen beleefd werd. Het voordeel aan een caseload praktijk is dat er voldoende tijd vrijgemaakt kan worden voor intensieve begeleiding. Iedere afspraak kwamen we een stap dichterbij de kern: Judith leerde ons en onze wensen kennen, en wij raakten steeds meer vertrouwd met de zwangerschap, de aanstaande bevalling en het kindje dat in mij groeide. Judith nam mijn plan voor een natuurlijke baring thuis in eigen regie heel serieus en heeft dat tijdens de bevalling altijd in acht genomen – en toen het iets anders verliep was er altijd informed consent. Ik durf met zekerheid te zeggen dat mijn zwangerschap en bevalling anders zou zijn verlopen als we niet waren overgestapt naar Evita. Met name voor het vertrouwen dat ons is gegeven ben ik heel dankbaar. Van de eerste kennismaking tot de uiteindelijke nacontrole; het voelde als een warm bad.
Bij een eventuele volgende zwangerschap zouden we niets anders wensen voor ons kindje en onszelf dan opnieuw begeleid te worden door de deskundige vrouwen bij Evita!

Jessica

“Judith heeft ons vanaf week 30 begeleid in de zwangerschap. De praktijk waar ik tot dat moment liep voelde te groot en onpersoonlijk en toen ik rond die tijd het begrip ‘caseload verloskundige’ hoorde en wat het inhield wist ik direct dat dat was wat ik nodig had. Ik ben superblij met de zorg die we van haar ontvangen hebben. Ze was altijd bereikbaar en gaf me goede adviezen als ik onzeker was, en dat was vaak ;-).

Mocht ik ooit nog eens verloskundige zorg nodig hebben kom ik sowieso bij haar terug. Door Judith heb ik mij veel meer ontspannen gevoeld in die laatste 10 weken zwangerschap, de bevalling was een droombevalling (mede dankzij haar aanwezigheid, die niet teveel en niet te weinig was) en de nazorg was ook prettig, geen onnodige onderzoeken en goed doorvragen. Ik kan de zorg door Judith van harte en met goed gevoel aanbevelen!”

Jarinda

“Vanaf ongeveer 20 weken heeft Judith de verloskundige zorg mogen geven aan ons als gezin, en wat waren we blij dat we overgestapt waren. Waar ik zelf een aversie tegen bevallen in het ziekenhuis had gevormd na een 1ste bevalling wilde ik het bij de 2de heel anders doen. Bij de praktijk waar ik eerst was moest ik overgedragen worden aan het ziekenhuis bij 34 weken.

Via via kwam ik bij Judith terecht en gelijk bij het eerste telefoongesprek merkte ik de betrokkenheid, oprecht luisteren en aandacht hebben voor het hele gezin. Ze bood de juiste informatie, dacht mee in keuzes die we anders maakte dan gebruikelijk en stond open voor onze ideeën.

Uiteindelijk een enerverende bevalling gehad, die misschien iets anders liep dan we van te voren hadden bedacht, maar zo blij met de keuzes die we vooraf gemaakt hadden omdat die ruimte er was! Zelfs toen we na de bevalling naar de OK moesten en mijn man ook even niet aanwezig was is Judith bij onze dochter gebleven tot 1 van ons er weer was.

Ze is goud waard, een eventuele volgende keer doen we zeker weer samen met haar!”

Maartje

“Judith heeft de bevalling van onze dochter (5 jaar) en zoontje (3 jaar) begeleid. We zijn al sinds de studietijd bevriend. Toen Judith aanbood om de bevalling te begeleiden voelde dat direct heel goed. De oprechte betrokkenheid van Judith tijdens de zwangerschap, het idee dat er een vertrouwd gezicht in de ruimte zou zijn tijdens de bevalling en de warmte die zij van nature uitstraalt zorgden ervoor dat ik de bevalling ontspannen tegemoet kon gaan.

Hoewel er natuurlijk van alles anders kan lopen dan van tevoren bedacht, is er geen moment geweest waarop ik mij daarover zorgen heb gemaakt. Niet voor, en ook niet tijdens de bevalling. Ik denk dat dit komt door het vertrouwen dat ik had in het natuurlijke proces van bevallen en het vertrouwen in mijn eigen lijf. Ik had daarvan overigens allemaal geen flauw benul voordat ik zwanger raakte van onze dochter, dat is gekomen in gesprekken met Judith. Daarnaast was al heel snel duidelijk dat Judith adequaat wist om te gaan met iedere situatie tijdens de bevalling. Dat maakte het allemaal heel relaxed: wat er ook gebeurde: het zou wel goedkomen!

Alles bij elkaar was het heel fijn én bijzonder om deze gebeurtenissen met Judith te delen.”

Vera & Jean-Paul

“Praktijk Evita, daar kan ik alleen maar vol lof over praten. Tijdens het eerste gesprek waren wij al overtuigd dat wij graag met praktijk Evita dit avontuur wilden aangaan. Het voelde gelijk vertrouwd en de passie die zij hebben voor het vak is mooi om te zien. Ze nemen de tijd voor je in een ongedwongen setting. Helaas eindigde onze eerste zwangerschap in een miskraam na een aantal weken en ook tijdens deze periode hebben wij veel steun gehad. Een aantal maanden later mocht het ons weer gegund zijn en benaderden wij gelijk praktijk Evita weer. Tijdens de gehele zwangerschap konden wij altijd terecht en hebben wij dit, ondanks de onzekerheid bij ons vanwege de eerdere miskraam, als een hele fijne tijd ervaren. Dankzij hun! Ook op de bevalling kan ik heel goed terug kijken en was er na de bevalling nog veel nazorg. Judith, nogmaals ontzettend bedankt voor alles. Dankzij jouw passie voor het vak kunnen wij heel goed terug kijken op deze hele bijzondere periode uit ons leven.”

Jessica & Joost

“Wij hebben de zorg van Judith en Hermien als zeer prettig, betrokken en persoonlijk ervaren. Er wordt veel tijd genomen tijdens de consulten waardoor er een vertrouwensband gecreëerd wordt. Alle vragen kunnen worden gesteld en er is ruimte om angsten en onzekerheden te bespreken. Het voelde nooit teveel als ik voor een extra controle wilde komen en mijn angsten werden serieus genomen. Tijdens de bevalling kreeg ik alle ruimte om in mezelf te keren en was er veel wederzijds vertrouwen. Er werd gekeken naar wat ik nodig had en daar werd naar gehandeld. Bij overdracht naar het ziekenhuis bleef Hermien erbij totdat de baby was geboren, dit laat zien hoe betrokken ze zijn en hoe goed hun ondersteuning en begeleiding is. De nazorgfase verliep net zo prettig. Ze kwamen regelmatig langs, deden uitgebreide controles en naast het fysieke aspect vinden ze de emotionele kant ook erg belangrijk. Judith en Hermien hebben zoveel liefde voor hun vak en dat merk je aan alles.”

Francien

“Zelfs op een zonnige zondag wanneer ik Judith op het onverwachtse en zonder dat we elkaar al kenden, opbelde en vroeg om haar directe verloskundige hulp, was het niets te veel gevraagd. Haar collega Esther was eerst ter plekke bij ons thuis, het was gelijk gezellig dat ze er was, gelukkig een klik!

Toen ik eventjes later goed en wel in het bevalbad klaar was om de laatste ontsluitingsweeën op te vangen stapte Judith binnen. Wat een rust straalde ze uit, en wat was het ontspannend om haar aanwezigheid naast me te voelen, met begeleiding alleen waar noodzakelijk, zoals we dat hadden gewenst. Diep dankbaar dat ze mijn droomgeboorte mede mogelijk maakten: ontspannen, thuis, in bad. En als ons kindje in stuit was blijven liggen, ook dan zouden ze er op deze manier net zo voor ons zijn geweest!

Over de nazorg zijn we ook erg te spreken: beiden namen steeds weer alle tijd om te luisteren, te reageren en advies te geven.

Zowel Judith als Esther doen hun werk duidelijk met heel hun hart en alle overgave, maken verbinding vanuit gelijkwaardigheid en staan ervoor open om van ieder moment te leren. Ik hoop dat Praktijk Evita nog vele vrouwen mag begeleiden in het realiseren van hun droomgeboortes!”

Irene

“Hoewel Judith officieel niet mijn verloskundige was (ik woonde te ver weg en stond bij de gynaecoloog onder behandeling) vulde ze voor mij wel dat gat op wat viel toen ik enorm beroerd bleek te zijn de gehele zwangerschap, en vanuit het ziekenhuis niet veel steun hoefde te verwachten. Geen oordeel, maar advies op het juiste moment, een luisterend oor en een vertrouwd gezicht; zo belangrijk.

Met veel enthousiasme heb ik haar weg naar haar eigen praktijk van dichtbij mogen volgen, ik kan zien dat dit echt haar ‘kindje’ is, op haar manier, waarbij ze met volle overtuiging, liefdevol en daadkrachtig een verschil zal (blijven) maken voor al haar zwangeren (in spé).”

Angelique

“Ik heb twee keer het genoegen gehad dat Judith mij tijdens mijn bevalling heeft bijgestaan.

Een maand voordat mijn dochter uitgerekend was, dacht ik last te hebben van oefenweeën. Mijn partner vertrouwde het echter niet helemaal en Judith zou even poolshoogte komen nemen. Het bleken dus geen oefenweeën te zijn, maar ik zat al op volledige ontsluiting. Ik mocht dus direct met een ambulance door naar het ziekenhuis. Dit scenario was absoluut nog niet door mijn hoofd gegaan, dus ik moest toch wel even slikken. Maar door Judith haar kalme, adequate en vriendelijke handelen heb ik geen moment het gevoel gehad dat het niet goed zou gaan. Ook in het ziekenhuis is ze bij ons gebleven.

Mijn zoon heb ik in het bijzijn van Judith, thuis in bad op de wereld mogen zetten. Dat was natuurlijk een hele andere ervaring, echt heel erg mooi en puur.”

Bea & Thomas

“Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik begeleiding in het ziekenhuis, waardoor ik mij eerder patiënt voelde dan zwangere vrouw die een hele mooie tijd doormaakte. Bij een eventuele volgende zwangerschap wilde ik dit anders en ging ik op zoek naar een verloskundige die met mij wilde denken en dacht in mogelijkheden. En toen was daar Judith. Voor elke afspraak was er ruim de tijd, hoefden we nooit te wachten, werd er niet raar gekeken als wij iets anders wilden dan de protocollen voorschrijven. Judith dacht altijd mee om de ervaring en beleving voor ons zo persoonlijk mogelijk te maken. En bovenal; om de regie bij ons te laten. En waar er zorgen waren, was Judith er om ons te ontzorgen. Toen ik met angst en beven naar het ziekenhuis ging voor een versie, zat zij (op haar vrije dag) aan mijn bed om ons mentaal te supporten. Mede door haar vertrouwen heeft de geboorte van onze tweede dochter thuis kunnen plaats vinden en kijken we er met een trots en intens dankbaar gevoel op terug. Judith (en ook Esther) hebben een ontzettend groot positief verschil gemaakt in de beleving van onze tweede zwangerschap en geboorte. Ik gun iedere zwangere vrouw zulke persoonlijke begeleiding in zo’n bijzondere tijd in je leven!”

Marleen & Geert

“Judith, Emmy en Hermien hebben ons met veel zorg en vertrouwen ondersteund tijdens mijn zwangerschap en erna. Door jullie kennis, aandacht, de bijzonder fijne betrokkenheid en de altijd aanwezigheid, kijken we met vele positieve en warme herinneringen terug naar deze tijd. En als ik eerlijk ben mis ik het ook, de fijne gesprekken en momenten met jullie, echt alles was bespreekbaar. Evita maakt echt het verschil!”

Noraly & Niels

“Al vanaf het intakegesprek voelde het goed bij Judith, en later ook Hermien. Niet alleen hun kennis en kunde werd enorm gewaardeerd, ook op persoonlijke vlak voelden we de klik met beide! En dat we een goede keuze gemaakt hadden, werd alleen maar bevestigd tijdens Judiths begeleiding bij de bevalling. Ze was rustig, gaf me duidelijke instructies en was er gewoon voor zowel mij als mijn man! Mede dankzij Judith kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling. Ook over de nazorg zijn we erg te spreken. Zowel Judith als Hermien nam elke keer de tijd om langs te komen of om eventjes telefonisch contact te hebben. Ik kan Verloskundigenpraktijk Evita van harte en met een goed gevoel aanbevelen!”