Tessa Snel

Mijn naam is Tessa Snel en in tegenstelling tot mijn collega’s ben ik een échte import-Zeeuw! Ik ben geboren en getogen in Gouda en heb al op veel mooie plekjes gewoond.

Na mijn middelbare school en tussenjaar in Australië ben ik in 2018 begonnen aan de combinatie opleiding verpleeg- en verloskunde aan de HZ in Vlissingen. Eenmaal gestart aan het verloskunde deel in Antwerpen kwam ik erachter dat hier echt mijn hart lag en heb ik er bewust voor gekozen het verpleegkunde gedeelte niet af te maken. Tijdens mijn studententijd leerde ik mijn vriend kennen en werd het al vrij snel duidelijk dat ik hem niet uit Wemeldinge weg ging krijgen, dus ben ik daarheen verhuisd (en wat is het heerlijk!).

Na het behalen van mijn diploma in september 2022 ben ik gestart bij een kleinschalige praktijk in Breda. Hier heb ik een toffe start van mijn carrière mogen maken, maar het heen en weer reizen werd me echt te veel. Toen ik met Judith in contact kwam en de kans kreeg om bij Evita te komen werken pakte ik dat met beide handen aan. Voor mij is de fysiologie, het opbouwen van een band samen en te luisteren naar jullie wensen heel belangrijk om mijn beroep met een goed gevoel uit te voeren. Ik vind het een eer om dit proces en de transitie naar het ouderschap telkens weer opnieuw mee te mogen maken.

Tessa


Voor de komende jaren heb ik nog een hoop ambities betreft de verloskunde en zijn er nog een hoop scholingen die ik graag zou willen volgen. Ik vind het tof om mezelf te blijven ontwikkelen, als mens en als verloskundige. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot basisechoscopist, zodat jullie mij ook tijdens de echo’s kunnen gaan tegenkomen in de toekomst.

Naast het werken waar ik veel energie en voldoening uit haal spendeer ik mijn vrije tijd graag samen met mijn vriend, ga ik regelmatig lekker uit eten en kan ik genieten van een heerlijke strandwandeling of goede serie.