Na de geboorte 

Na de geboorte begint de kraamperiode. In de eerste week komen wij nog een aantal keer langs om te zien hoe het gaat. We kunnen samen terugkijken op de bevalling, we horen graag hoe je die ervaren hebt. Daarnaast is het natuurlijk goed om te weten hoe het met jullie gaat, helpen we je waar nodig en geven we graag antwoorden op je vragen. Wij werken nauw samen met de kraamzorg, die de eerste week voor jullie zorgt en de controles veelal uitvoert.

Borst- of kunstvoeding

Het is goed om in de zwangerschap al na te denken over welke voeding je wilt gaan geven. De World Health Organisation adviseert om de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven en daarna nog minimaal tot 24 maanden door te gaan hiermee (in combinatie met andere voeding). Dit heeft vooral te maken met de gezondheidsvoordelen die borstvoeding geeft ten opzichte van kunstvoeding. Zo hebben kinderen op latere leeftijd minder obesitas en ontwikkelen ze minder allergieën. Moeders die lang borstvoeding geven hebben minder kans op het krijgen van bepaalde soorten van kanker.

Je kunt ook bewust voor kunstvoeding kiezen. Ook dit kun je zo natuurlijk mogelijk doen door te kiezen voor ‘kunstvoeding geven op verzoek’. Je houdt je dan niet aan de strikte klok, maar komt tegemoet aan de behoefte van je kind. Dit heet ook wel ‘therapeutisch flesvoeden’.

Nacontrole

Na de kraamweek zien we elkaar nog na een week of 6. Daarna is het vaak tijd om de zorg af te sluiten, maar dat wilt niet zeggen dat wij niet meer beschikbaar zijn. Komen er nog vragen of ervaringen naar boven waar je graag over wilt praten, dan staan we voor je klaar.

Los kraambed

Als je de hele zwangerschap en bevalling onder controle bent bij de gynaecoloog, kun je je bij ons aanmelden voor de begeleiding na de bevalling. In de zwangerschap kunnen we al kennismaken, zodat wij al op de hoogte zijn van jouw verhaal. Na de bevalling (of wanneer je weet dat deze zal plaatsvinden) neem je contact op en start de begeleiding op vanaf het moment dat je thuisgekomen bent. Je kunt je voor deze begeleiding aanmelden via het formulier op de website.

Moeders van Evita

We hebben een besloten facebookgroep voor alle ouders die vanuit onze praktijk begeleiding hebben ontvangen. Het maakt niet uit wanneer en hoe lang: je bent welkom! Hier kun je vragen stellen aan andere moeders en afspraken maken om elkaar te ontmoeten.

Moedergroep

Eén keer per maand is er een moedergroep. Tijdens deze avond is elke (aanstaande) moeder welkom om aan te sluiten en met elkaar delen we over het ouderschap. Je hoeft niet perse bij ons in zorg te zijn geweest. Er is tijdens deze avond ruimte voor zowel de mooie als de onzekere momenten die je tegen kunt komen en er is tijd om even ‘te zijn’. Data en thema’s staan op de pagina ‘moedergroep’.