Hermien de Jong

Mijn naam is Hermien de Jong. Net als Judith ben ik een geboren en getogen Zeeuwse. Ik ben opgegroeid in Dreischor waarna ik naar Leiden verhuisde om te gaan studeren. Verloskunde kwam niet in me op en het werd rechten. Toch verzuchtte ik tijdens mijn studie een aantal keer: “Studeerde ik maar verloskunde. Prettig duidelijk en zinnig. ”.  Dat die tijd nog zou komen kon ik toen niet bevroeden.

In 2012 besloot ik meer voor mensen te willen betekenen in mijn werk. Een jaar probeerde ik het lesgeven in rekenen en wiskunde maar dat werd geen succes. De leerlingen deden erg hun best maar zelf werd ik helemaal dwars van alle regels en structuur.

Daarom besloot ik de sprong te wagen en aangemoedigd door man en kroost begon ik aan de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Mijn hart ging open en ik had een pittige maar vooral geweldige tijd en inmiddels mag ik mezelf verloskundige noemen. 

Mijn laatste stage volgde ik bij Yvon Noordermeer van Vroedvrouwen Rotterdam. Zij werkt, net als Judith, caseload. Deze vorm van verloskunde is het wat mij betreft helemaal. De tijd kunnen nemen, zo heb ik mogen zien en ervaren, werkt. Of dat nu tijdens het spreekuur is of tijdens de baring, een vroedvrouw staat naast je, steunt je door dik en door dun in alle fasen van je zwangerschap, deelt haar kennis met je, moedigt je aan je eigen koers te varen en helpt je, of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, ervaren dat je in vertrouwen mag baren.

Toen ik tijdens mijn studie in contact kwam met Judith herkende ik in haar de bevlogenheid om vanuit vertrouwen te werken en haar wens om met plezier het mooie vak van verloskunde uit te voeren. Haar gevoel voor humor is in verloskunde-land best zeldzaam en ik ben dan ook heel erg blij met haar te mogen gaan samenwerken.  

Als ik niet met verloskunde bezig ben, ben ik werkzaam als jurist of ben ik te vinden in mijn moestuin, met mijn neus in de boeken, mijn met billen op een yogakussen of met mijn hele wezen gezellig aan het klessebessen met de mensen die ik liefheb.