Moedergroep

‘It takes a village to raise a child’

Het is een bekende uitspraak uit de Afrikaanse cultuur. Het maakt duidelijk dat in een dorp of stam iedereen zich over elkaar en de kinderen ontfermt. Zo bouw je samen een sterke gemeenschap en vind je verbinding met elkaar.

De moedergroep is een manier om een stukje van zo’n stam te ervaren. Als moeders kom je samen, deel je over een vooraf gekozen thema en zoek je verbinding met anderen door ervaringen te delen en/of vragen te stellen aan moeders dit meestal allemaal herkennen. Sommige avonden sluit er een gast aan om nog meer (theoretische) verdieping met elkaar te zoeken.

Elke (aanstaande) moeder mag aansluiten. Dus ben je zwanger, net bevallen of heb je al oudere kinderen? Je bent heel erg welkom om jouw ervaringen te delen en samen een stukje stam te bouwen met elkaar.

Lijkt jou dit ook fijn? Meld je dan aan voor (één van) de groepen door hieronder je voorkeur aan te geven en op de aanmeldknop te duwen. Je hoeft niet bij ons begeleiding te hebben (gehad).

Elke avond zal er genoeg drinken en lekkers zijn. Kinderen tot een leeftijd van 6 maanden mogen natuurlijk meekomen. De kosten voor deelname zijn 10 euro per avond.

 Twee keer per jaar zijn ook partners welkom om aan te sluiten. In 2023 zijn dat 20 april en 28 september. De thema’s voor die avonden zijn: ‘wij samen’ en ‘rolverdeling’.

Locatie: De Kunstwei, Perponcherpolderweg 1, 4471RX, Wolphaartsdijk.

Tijd: 19.30u – 21.30groep

Elke avond een ander thema centraal!

 • 26 januari – verzorging
 • 23 februari – onzekerheid en vertrouwen
 • 23 maart – rust en meditatie o.l.v. Hermien de Jong
 • 20 april mét partners – wij samen o.l.v. Mattanja Francke
 • 25 mei – verbinding; cacaoceremonie o.l.v. Mattanja Francke
 • 29 juni – hoe hou jij alle ballen hoog?
 • 27 juli – natuurlijk ouderschap
 • 31 augustus – prikkels o.l.v. Evelyne van Gurp
 • 28 september mét partners – rolverdeling
 • 26 oktober – rust en meditatie o.l.v. Sara Becht
 • 30 november – pure aandacht o.l.v. Mattanja Francke
 • 28 december – goede voornemens

Op 14 oktober is er een extra bijeenkomst met als thema ‘verlies’. Deze bijeenkomst is voor iedereen die een kindje moet missen en vindt plaats van 14.00u – 19.00u o.l.v. Madelon van Uffelen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor (één van) de bijeenkomsten, kun je hieronder de desbetreffende bijeenkomst afrekenen. Je ontvangt dan een factuur en wij ontvangen jouw aanmelding en zetten je op de lijst. Zo weten we dus precies wie we op de moedergroep kunnen verwachten.

We laten de bijeenkomsten doorgaan bij 4 of meer aanmeldingen en hebben op dit moment geen maximaal aantal deelnemers. Mocht een bijeenkomst niet doorgaan omdat er te weinig deelnemers zijn, maar heb jij wel betaald? Dan mag je kiezen of je een andere avond aansluit, of liever je geld terug wilt ontvangen. We laten dit uiterlijk 24uur van tevoren aan je weten.

LET OP: Ben je zelf verhindert dan is het niet mogelijk om geld terug te ontvangen, maar ook dan geldt dat je mag wisselen van datum. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je jouw aanmelding wel minimaal 24uur van tevoren afmelden via info@praktijkevita.nl.

Losstaande bijeenkomst ‘verlies’.
Op zaterdag 14 oktober 2023 is er van 14.00u  – 19.00u een extra bijeenkomst met als thema ‘verlies’, voor iedereen die een kindje missen moet. Deze avond sluit aan op de ‘babyloss awareness week’. Madelon van Uffelen – dé miskraamdeskundige zal deze middag leiden. De kosten voor deze middag bedragen 45 euro per persoon.

Extra informatie

Datum

Donderdag 23 februari: onzekerheid, Donderdag 23 maart: rust en meditatie, Donderdag 20 april mét partners: wij samen, Donderdag 25 mei: cacaoceremonie 'verbinding', Donderdag 29 juni: hoe hou je alle ballen hoog?, Donderdag 27 juli: natuurlijk ouderschap, Donderdag 31 augustus: prikkels, Donderdag 28 september mét partners: rolverdeling, ZATERDAG 14 oktober: bijeenkomst 'verlies', 14.00u-19.00u*, Donderdag 26 oktober: rust en meditatie, Donderdag 30 november: pure aandacht, Donderdag 28 december: goede voornemens, Ik ben aanwezig bij alle bijeenkomsten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Moedergroep” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *