Moedergroep

‘It takes a village to raise a child’

Het is een bekende uitspraak uit de Afrikaanse cultuur. Het maakt duidelijk dat in een dorp of stam iedereen zich over elkaar en de kinderen ontfermt. Zo bouw je samen een sterke gemeenschap en vind je verbinding met elkaar.

De moedergroep is een manier om een stukje van zo’n stam te ervaren. Als moeders kom je samen, praat je over een vooraf gekozen thema (wat vaak ontstaat vanuit een bijeenkomst die eerder plaatsvond) en zoek je verbinding met anderen door ervaringen te delen en vragen te stellen aan moeders die deze vragen meestal allemaal herkennen. Sommige bijeenkomsten sluit er een gast aan om nog meer verdieping met elkaar te zoeken.

Elke (aanstaande) moeder mag aansluiten. Dus ben je zwanger, net bevallen of heb je al oudere kinderen? Je bent heel erg welkom om jouw ervaringen te delen en samen een stukje stam te bouwen met elkaar.

Lijkt jou dit ook fijn? Meld je dan aan voor (één van) de bijeenkomsten door hieronder je voorkeur aan te geven en op de aanmeldknop te duwen. Je hoeft niet bij ons begeleiding te hebben (gehad).

Elke avond zal er genoeg drinken en lekkers zijn. Kinderen tot een leeftijd van 6 maanden mogen natuurlijk meekomen. De kosten voor deelname zijn 10 euro per avond. Je kunt per avond of voor een heel jaar (met korting!) kiezen. Zie tarieven voor meer informatie. 

 Twee keer per jaar zijn ook partners welkom om aan te sluiten. In 2023 zijn dat 20 april en 28 september. De thema’s voor die avonden zijn: ‘wij samen’ en ‘rolverdeling’.

Locatie: De Kunstwei, Perponcherpolderweg 1, 4471RX, Wolphaartsdijk.

Elke avond een ander thema centraal!

Donderdag 23 februari is het thema ‘onzekerheid’. Elke ouder heeft er wel eens mee te maken. Sterker nog denk ik: elk mens! Hoe ga je om met onzekerheid in je zwangerschap, tijdens de geboorte en tijdens de eerste periode na de geboorte en de jaren van opvoeding die daarop volgen? Heb je hier invloed op en zo ja, hoe dan? Samen is er vast een wereld van herkenning en kunnen we elkaar dragen in die onzekerheid

Donderdag 23 maart staat ‘rust en meditatie’ op het programma. Een moment van rust voor jezelf, hoe doe je dat in het dagelijkse leven? Alles is al zo druk en haastig, waar vind je jezelf nog? Deze avond is voor jou! Je mag hier even helemaal tot rust komen en Hermien zal deze twee uur van ontspanning begeleiden, zodat het vanzelf mag komen.

Aanmelden

LET OP: door op versturen te klikken, ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van Verloskundigenpraktijk Evita. Je ontvangt na je aanmelding een betaalverzoek in je mail.

* Losstaande bijeenkomst ‘verlies’.
Op zaterdag 14 oktober 2023 is er van 14.00u  – 19.00u een extra bijeenkomst met als thema ‘verlies’, voor iedereen die een kindje missen moet. Deze avond sluit aan op de ‘babyloss awareness week’. Madelon van Uffelen – dé miskraamdeskundige zal deze middag leiden. De kosten voor deze middag bedragen 45 euro per persoon.